Glas software
          met een heldere kijk!
Beginpagina \ Glasproject Noord over VITRIS
Glasproject Noord - Leeuwarden
"Joost Bronger: VITRIS sluit aan bij de praktijk"
Na 20 jaar toeleverancier te zijn geweest in de bouw en altijd in loondienst te zijn geweest heeft Joost Bronger na het faillissement van zijn vorige werkgever eind 2009 de knoop doorgehakt: ik begin voor mijzelf. Zo vertelt Joost dat hij het faillissement van zijn vorige werkgever zag aankomen en de nodige voorbereidingen al had getroffen om zelfstandig van start te gaan. Uiteindelijk was het alleen nog een kwestie van inschrijven bij de kamer van koophandel en er voor gaan!


Was het geen moeilijk jaar om van start te gaan?
Ik heb een vliegende start gemaakt, veel klanten van mijn vorige werkgever zijn mij trouw gebleven. Van begin af aan had ik al een goed gevulde orderportefeuille, zoals dat zo mooi heet. De toekomst kon ik dan ook met vertrouwen tegemoet zien. Op dit moment hebben wij een verdubbeling van de omzet. Een heel goede score ten opzichte van 2010. En naar het er nu uitziet gaat de omzet in 2012 ook wel goedkomen. Het is een mooi vooruitzicht maar geeft ook zorgen. Er zijn bedrijven genoeg die heel snel groeien en een orderportefeuille hebben van hier tot Tokyo. Maar het dan financieel gezien niet op orde houden en uiteindelijk kopje onder gaan. Om dit te voorkomen hebben wij goede contacten met onze leveranciers en betrekken we onze bank nauwgezet bij de groei die wij doormaken.

Belangrijk om je administratie op orde hebben!
Zeker, elke order wordt in VITRIS vastgelegd en de facturen worden automatisch doorgeboekt naar Accountview. Dit werkt perfect en geeft financieel inzicht. Eerst twijfelde ik er over om VITRIS te koppelen aan de boekhouding maar ik kan en wil nu niet meer zonder.

Wat heeft de doorslag gegeven om met VITRIS te gaan werken?
Dat ik met VITRIS ben gaan werken heeft te maken met de goede relatie die ik heb met John Veen van de Winschoter Glashandel. Hij werkt al jaren met VITRIS en is er altijd lovend over. Jullie hebben korte lijnen, handelen snel en lossen problemen ook daadwerkelijk op. En dat is voor mij doorslaggevend geweest.

Waarom past VITRIS zo goed in jullie organisatie?
Omdat wij korte lijnen hebben met onze klanten, wil ik dat ook met mijn leveranciers. Als je een vraag hebt wil je meteen de juiste persoon aan de telefoon hebben of snel terug gebeld worden, onze organisatie werkt net zo. Daarnaast zie ik jullie ervaring vanuit de glasbranche terug in VITRIS waardoor het aansluit bij de praktijk. Het is ook plezierig dat veel basisgegevens in VITRIS al zijn ingevuld. Met name de energietoeslag, transportverzekering en verwijderingsbijdrage, je zou in andere pakketten zelf een formule moeten creëren. Maar in VITRIS is het een kwestie van aanvinken en je kan er gebruik van maken. Dat maakt het gebruiksvriendelijk en goed toepasbaar binnen de glasbranche.

De toekomst verwachting op het gebied van automatisering?
Natuurlijk blijven we automatiseren. Sinds 1 juli hebben we een exchange server omgeving aangekocht zodat onze back-up wordt gedraaid op een externe server, daar ben ik zeer tevreden over. Ik verwacht ook nog wel wat personele uitbreiding. In 2012 iemand voor de administratie erbij, misschien iemand voor de orderintake, maar zolang mijn compagnon en ik de orderintake nog samen kunnen blijven doen, blijven we dat doen. Verder groeien ligt dan ook in lijn der verwachting, in ieder geval zijn we op de goede weg.
Oostersingel 62
8921 GJ LEEUWARDEN
(T) 058-2166645
(F) 058-2166651
info@glasprojectnoord.nl
www.glasprojectnoord.nl
Contactpersoon
Joost Bronger &
Taco Nijenhuis
Meer klanten aan het woord:
GlasGroep Derissen - "VITRIS is sinds jaar en dag het beste pakket."
Twentse Glasgroep - "Wij kunnen niet zonder VITRIS, de veelzijdigheid komt ons heel goed van pas."
Ohlmann Glashandel - "VITRIS is een eenvoudig en snel werkend programma."
Glashandel H.W. van Es en Zn - "VITRIS, het werkt perfect!"
Glashandel Frans van Spaendonk - "Puur IT-jongens kunnen geen glasprogramma ontwikkelen."
Viskon Glas - "VITRIS, is met glasverstand gemaakt."
Glasproject Noord - "VITRIS sluit aan bij de praktijk."